Skip to main content

Turbófeltöltő beépítési előírások:
 

 1. Turbófeltöltő beépítését csak erre megfelelően képzett szakember, a munkához szükséges felszereléssel rendelkező szakműhelyben végezheti!!!
   
 2. A turbó beépítésekor - mielőtt az olaj bemeneti nyílást csatlakoztatja – az olajfuratot friss motorolajjal szükséges feltölteni!!!
   
 3. Feltétlenül szükséges az alábbiak cseréje:
  Motorolaj,   a motorgyártó által előírt minősítésű!!!
  Olajszűrő
  Levegőszűrő
   
 4. A turbófeltöltőhöz csatlakozó csöveket és tömítéseket meg kell vizsgálni, az előzőleg keletkezett szennyeződéseket el kell távolítani, a szükséges illetve előírt kötőelemek cseréjét el kell végezni!!!
  Az olaj bemeneti- és kimeneti csatlakozásánál folyékony tömítőanyagot használniTILOS!!!
  Az egyedi – típus specifikus – beszerelési előírásokat, járulékos munkákat az üzembe helyezés előtt el kell végezni!!!
   
 5. A beépítést követően a motort - elindítása után – 5 percig alapjáraton járatni szükséges!!!
   
 6. Az üzembe helyezést követően teljes motordiagnosztikai vizsgálatot, valamint a turbófeltöltő megfelelő működését és a beállított töltőnyomást terheléses vizsgálattal ellenőrizni szükséges!!!
   
 7. A motoron végzett hengerfej-, vagy motor felújítási munkálatok után az összeépítést követően, ismételten motorolajat és olajszűrőt kell cserélni, kb. 100-150km-en belül!

  Az előírások be nem tartása a turbófeltöltő meghibásodását eredményezheti!!!

  A garanciális elbíráláshoz szükséges a fentiek szigorú betartása, valamint a beszerelést igazoló munkalap, vagy számla, szakműhely nyilatkozat, forgalmi engedély másolat, illetve a QTRUCK által kibocsátott garanciális nyomtatvány kitöltése.